Är det tryggt att äga lägenhet i Thailand?
Ja. Ni får en lagfart (chanot) på lägenheten och den går att äga som utländsk medborgare. Marken har friköpts och ägs av samfälligheten, genom detta är det säkerställt att ägandet är mycket säkert.

Hur genomför man lägenhets köp?
Genom att vända sig till oss, Unikor-realty estate, antingen direktkontakt via hemsida, telefon eller någon av våra samarbetande mäklare. Vi informerar dig om med det du behöver och vill veta innan avtal tecknas och köp genomförs.

Kommer det att finnas egen pool i anslutning till fastigheten?
Ja, det kommer att finnas pool i direkt anslutning till fastigheten.

Är det långt till havet?
Lägenheten är belägen ca 300 meter från stranden.

Hur är läget i Thailand jämfört med andra platser?
Jom tien ligger ca 1,5 tim bil resa(motorväg) från Bangkok.
Sedan i september -07 har det öppnats en direktförbindelse med buss mellan Bangkoks flygplats och Jomtien, chai ya pruk road, vilket är ca 200 meter från lägenheter.
På ca 30 min avstånd med bil finns en inrikes flygplats om man vill nå andra destinationer inom Thailand för att utforska detta underbara land.
Läget på boendet är bland det viktigaste även i Thailand och man bör helst besöka området innan man bestämmer sig så att förväntningarna uppfylls.
För de flesta som köpt i Thailand blir utbudet kring boendet en aspekt som värderas allt högre och Jomtien har med sin närhet till havet, öar, köpcentran och mängder av andra utbud blivit en plats för njutningsfullt levande för många livsnjutare.

Finns det möbler till min lägenhet?
Vi kommer att vara behjälpliga med inköp av möbler via vår samarbetspartner i den mån det önskas av våra kunder.

VAT? Vad är det?
Vat är benämningen på skatt i Thailand.

Innehåller det uppgivna priset VAT?
Ja det priser som framförs innehåller VAT.

Är priset i kronor då vi ska köpa?
Nej, de priser som används är i Bath(Thailändsk valuta) och man ska ta i beaktande att de varierar beroende på växelkurs mot svensk krona när inköpskalkyl beräknas.

Hemförsäkring?
Blir aktuell då lägenheten blivit vår kunds egendom (chanot har registrerats på er) och ombesörjs av köparen. Vi kan hjälpa till med kontakt om så önskas.

Vad är det för standard på lägenheten?
Här kan du som kund gå in under rubriken ”Lägenheter” på hem sidan och se bilder på standarden i lägenheten som är satt dessutom kan du se skillnaden mot thaistandard för att bilda dig en egen uppfattning! 

Vad kommer det att finnas för service i och runt huset?
Planerat är att det ska finnas bemanning dygnet runt med vakt som ska vara behjälplig med det som lägenhetsinnehavare önskar och även hålla nyckelutlämning för de innehavare som önskar at hyra ut sin lägenhet då man inte utnyttjar den själv, detta kan vara ett sätt att ha sin bostad till en låg självkostnad. Poolområdesskötsel kommer att finnas. Kostnader för dessa tjänster ligger i serviceavgiften för alla lägenheter.

Kommer det att vara någon visnings resa?
Datum för visnings resa meddelas senare på hemsida eller på förfrågan till våra säljare.

Finnas det efterfrågan på lägenheter om jag skulle vilja sälja min lägenhet i framtiden?
Efterfrågan är kontinuerligt hög.
Prisutvecklingen på boende i Thailand de senaste åren haft en uppåtgående trend och marknadsbedömare spår fortsatt långvarig uppåtgående trend. 


Tidsskillnad Sverige - Thailand 
Thailand ligger 6 timmar före Skandinavien under vintern och 5 timmar före under sommartid.